torstai 3. tammikuuta 2013

JAE 47. BONGAUS 2013

Vuoden 2012 lista oli seuraavanlainen:
1. Järvilohi
2. Ahven
3. Särki
4. Taimen
5. Kirjolohi
6. Lahna
7. Hauki
8. Salakka
9. Säyne
10. Kuha
11. Harjus
12. Siika

Ilahduttavin bongaus oli ehdottomasti elämän ensimmäinen siika. Laji joka normaalisti tulee bongattua mutta jäi 2012 saamatta, oli kiiski. Syy lieni siinä että mato-ongintaa ja pilkkimistä tuli harrastettua todella vähän.
 Vuosi 2013 on startattu ja eka laji pyydetty.

1. TAIMEN
Kuten jo aiemmassa tarinassa kirjoitin taimenpointsi tuli 1. tammikuuta vuoden ensimmäisellä heitolla, ottipelinä toimi punamusta 18-grammainen Salty. Pyyntipaikka oli ylläripylläri Tammerkoski. Vuoden eka kala oli pituudeltaan 41cm ja pääsi valokuvauksen jälkeen takaisin uimaan.

2. JÄRVILOHI

Järvilohipointsi tuli 4. tammikuuta, pyyntipaikka Tammerkoski. Viehe oli samanmerkkinen kuin  taimenen kanssa, Salty oli tällä kertaa valkosävyinen. Kala oli alamittainen ja pääsi kuvauksen jälkeen uimaan.

3. AHVEN

Ahvenpojo nappasi hopeiseen morriin Naistenlahden satamasta Näsijärvellä.  Sunnuntaipilkinnän päivämäärä oli 3. helmikuuta .

4. KIRJOLOHI
Kirjolohi nappasi yllättäen aurinkoisena aamupäivänä Tammerkosken Välikoskella 15. maaliskuuta. Ottipeli oli itsetaottu  messinkilusikka, väriltään punainen mustilla pilkuilla. Kala oli tosiaan yllätys koska en uskonut että sinitaivaan vallitessa mikään kala nappaisi vieheeseen.

5. KIISKI
Kiiski-bongaus toteutui Ähtärinjärvellä 29. maaliskuuta. Kiiskelle maittoi Sepe-pystypilkki. Viime vuonna kiiskeä en siiman päässä tavannut joten pikkukala oli iloinen saalis.


6. MADE
Elämänbongaus. En aivan ehtinyt täyttää kolmeakymmentä vuotta kun ensimmäinen made oli saalislaukussa. Kuten kiiskellekin, matikalle maistui Sepe. Pyyntipäivä oli 30.  maaliskuuta ja pyyntipaikka oli Ähtärinjärvi

7. SALAKKA
Salakkabongaus oli samalla elämäni ensimmäinen perhovehkeillä saatu kala, salakoita nousi useampi kappale. Päivämäärä oli 13. toukokuuta kun Naistenlahdessa salakka erehtyi puremaan perhoa.

8. SÄRKI
13. toukokuuta salakoiden ohella perhoon tarttui myös yksi särki.

9. HAUKI
10.SÄYNE
,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti