sunnuntai 19. toukokuuta 2013

JAE 60. EI NÄIN

Kivan kalastuspäivän pilaa toisinaan perseilijät. Alan julkaista tässä jakeessa kuvia säännöistä piittaamattomista hahmoista. IHMISET, jos ette ole varmoja teettekö sallittuja asioita, tarkistakaa.

Tässä sunnuntaiaamun maakari kalastelee kielletyllä paikalla Tammerkoskella 17.5.13, muutaman metrin päässä hänestä on kyltti joka kertoo tasan tarkkaan kalastusalueen sijainnin. Kyseinen spotti on salakalastajien yksi suosituimmista kalapaikoista.


 Hemmolla oli kaksi kaveriakin mukana, kielletyiltä spoteilta kalastivat hekin, jos olisi hemmoilla ollut virvelin sijaan mato-onget, olisin soittanut välittömästi poliisille.

21. toukokuuta

Jengi maalailee siltojen alusia.
Tarkemmin kun katsoo, olisivat voineet jättää jotain maalaamatta...
Kylteistä saa nyt helvetin hyvin selvää...
.
Sunnuntai 26. toukokuuta

Ajelin perheineni veneellä Tammerkoksen niskan ohi, siellä oli keski-ikäinen ukkeli mato-ongella. Näytin miehelle soosoo-merkkiä, ukkeli huusi jotain takaisin. Sitten näytin puhelinta ja pistin sen korvalleni, ukkeli alkoi pälyilemään ympärilleen. En tällä kertaa oikeasti soittanut kytille koska tuuli sen verran että hätäkeskuksessa oltaisiin voitu vaikka luulla että mulla on jotain oikeasti hätänä.

Sunnuntai 2. toukokuuta

Kalastelin Tammerkosken yläosan ja täysrauhoitusalueen rajalla. Rauhoitusalueella vetouisteli ukkeli Busterillaan. Kun ukkeli tuli toisen kerran kohdalle, kysyin:

-Tiesitkö vetäväsi rauhoitusalueella?
- Joo
- Siis ihan tietoisesti vedät rauhoitusalueella?
- Joo
- Tuossahan sulla on veneenkyljessä rekkari jonka voi sähköpostilla pistää valvontaviranomaiselle.
Ukkeli ei sanonut enää mitään vaan lähti lipumaan muille vesille.
Lisäksi paikalle saapui hemmo kalavehkeiden kanssa. Hän huomasi nelikielisen tiedotuskyltin, luki sen ja katseli ympärilleen pari minuuttia. Sitten hän lähti jatkamaan matkaansa ilman ensimmäistäkään heittoa. Hatunnosto tästä hänelle.


.

10 kommenttia:

 1. Tähän liittyen, onko purjehdusseuran saaresta käsin kalastaminen ihan virallisesti sallittu jäsenille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asian aikoinaan tarkistettuani Tammerkoski-asioista vastaavalta henkilöltä, kyllä.

   Poista
  2. Kaikki tarpeelliset kalastusluvat tietenkin pitää olla maksettuna. Lisäksi pitää olla kulkulupa Pajasaareen.

   Poista
 2. Eikös tuo kalastusalue tuolla maantie sillan ja rautatiesillan välissä sijoitu tuohon töhrityn kyltin ja sen rähjäisen aidan välille mikä on siinä kallionluiskalla Pajasaarta vastapäätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin.

   Töhrityltä kyltiltä alkaa täysi kalastuskielto. Kun rantaa etenee Naistenlahteen päin, tulee jättömaalla lopulta vastaan kyltti joka kertoo että kalastus on siitä eteenpäin jälleen sallittu.

   Poista
  2. Juu itse hieman raavin päätä että miten ne rajat nyt menee siellä kun pariviikkoa sitten ekaa kertaa eksyin sinne.. :) se on vielä epäselvää, että saako siinä kallion liuskalla kahlata tai mältinrannassa?

   Poista
  3. Mukavaa kun selvitit rajat, se osoittaa viitseliäisyyttä.
   Juu kyllä kahlata saa, kannattaa kuitenkin olla varovainen koska vesi menee toisinaan hirmu lujaa. Ja kaloja voi pelottaa:)

   Poista
 3. En oikein ymmärrä tota porukkaa, joita ei kiinnosta kalastussäännöt tai sitten niitä , jotka töhrii kaikkia paikkoja. Pitäis nuorille ostaa vaneria , että saisivat tehdä taideteoksia vaikkapa laillisesti puistoon tms.

  VastaaPoista
 4. Tammerkosken alueella on kalastus sallittu
  kosken suojakaiteen takaa tai Mältinrannan
  kalastusalueilla rannalta yhdellä perholla tai
  uistimella tai enintään kolmella perholla perinteisillä
  perhokalastusvälineillä.

  Näin sanotaan kaupungin kalastusohjeissa. Siis Mältinrannassa saa kalastaa ainoastaan rannalta, ei siis saa kahlata!

  Timppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta. Eipä tuolla tosiaan tarvitse edes kahlata sillä rannalta yhyttää paikat ja ranta syvenee nopeasti.

   Poista