perjantai 16. maaliskuuta 2012

JAE 32. POPPER-KALA


Toinen vapaapäivä, toinen kalastuspäivä. Treffasimme naapurin kanssa seitsemältä pihalla ja läksimme Tammerkoskelle. Aloitimme yläosasta, siellä vieheeseen täpsähti yksi tärppi, ei muuta.
Kansallismaisemissakin kalastimme hetken, ei tulosta. Ennen kuin painuimme välikoskelle, sidoin siimaan Goby-kevennetyn, uuden luottovieheeni.
  Ensimmäinen heitto, kala kiinni! Voi perskuta että tuli heti hyvät fiilarit! Taimen oli 40-senttinen ja pääsi kuvauksen jälkeen takaisin pulikoimaan, innoissaan lähti painelemaan.
Just ja just mitallinen

   Toinen heitto, taas tärppiä ja mittataimen seurasi viehettä innoissaan rantaan asti siihen kuitenkaan tarttumatta. Jossain vaiheessa kun kaloja ei tuntunut enää lusikat kiinnostavan, ryhdyin testailemaan. Marraskuussa olin löytänyt Kuusaankosken rannalta Rapalan Skitter Popin, nyt oli aika testata sen toimivuutta. Kun naapuri näki vieheen, kommentti meni suunnilleen näin: " Jaa tollasellako ajattelit kalan saada...". Naapurin epäusko vieheeseen karisi melko pian...
 Kolmannella tai neljännellä uitolla tuli sellainen tärppi joka komeudessaan oli yksi siisteimpiä mitä olen ikinä nähnyt. Paikallaan olevaan vaappuun hyökkäsi taimen hypäten pystysuoraan ylöspäin. Pakko myöntää että tärppi oikein säikäytti:) Kala tarttui koukkuihin ja tuli ylös, mittaa kalalla 44 senttiä. Elämäni ensimmäinen popper-kala, toivottavasti ei viimeinen.
Popperiin haksahtanut ja poppereista kertalaakista innostunut

 Pahimmat kalastupoltteet oli kahdella taimenella sammutettu. Seuraavaksi sidoin siimaan kaljapullonkorkkiuistimen, siihen ei kalat iskeneet, ainakaan vielä tänään...

6 kommenttia:

 1. Huijaako kamera, vai ovatko nämä molemmat tanelit tummepia kuin eiliset? Ne eiliset meinaan näyttivät vaan niin mahtavan kirkkailta! Vai että popperilla, et oo kuitenkaan Minnaria vielä kokeillut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huijaa kamera, tummempia ovat. Toinen kaloista lähti siltikin mukaan kun eilisistä kaloista 2/3 meni kavereiden jääkaappeihin (perattuna tietenkin). En oo Minnaria koittanut vielä tänä vuonna, vois ottaa seuraavalle reissulle mukaan, on se kuiteski sellaanen ottipeli:)

   Poista
 2. Piru vieköön, sieltähän tulee kalaa oikein urakalla.. Tarttiskohan sitä viikonlopun aikana mennä koittaa olisiko kalat perhoista kiinnostuneita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mee ny ihmeessä! Ittelle tulee nyt puolentoista viikon tauko Tammerkoskella hillumisen suhteen, pahus soikoon..

   Poista
 3. Piruvieköön meikä alkaa olee vakuuttunu tosta mestasta. Täytyypi tulla käväsee kun kerkenee, mutta tällä kaudella kuitenkin. Mites noi rantsut? Pitääkö siel kaiteen yli kalastel ja 3 metrin haavi vai mitääh? :) Järvilohen siis tulen kopasee

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna eka järvilohi nousi vasta kesäkuun lopulla, sitten niitä tuli monella reissulla. Tänä vuonna on jo 8 plakkarissa.
  Ilmoittele kun joskus tuut tänne, voin lähteä näyttämään ottimestoja tai vaihtoehtoisesti lainata haavin ja vasikoida optimaaliset paikat.
  Järvilohen pystyy saada yhdestä paikasta ihan rantatasostakin.
  Haavin pitää olla VÄHINTÄÄN kolme metriä, mulla on rakenteilla viiden metrin alumiiniseen teleskooppivarteen uusi haavi jolla pärjää hyvin.

  VastaaPoista