perjantai 10. kesäkuuta 2011

JAE 22. PANOHOMMIA TAMMERKOSKELLA, PAINEET PURKAUTUU LÄHIRANNASSA

Keskiviikko 8.6.11

Pakkasin alkuillasta vieheitä rasiaan ja lähdin lähirantaan virvelöimään, ilta oli paahteinen ja niinpä hetken kalastuksen jälkeen päätin lähteä Tammerkoskelle Näsinsillan varjoon. Paikalle saapuessani huomasin kuinka varjopaikalla oli perhomies vispaamassa, jouduin siis jatkamaan kalastusta helteessä.
   Helteellä on erilaisia vaikutuksia ihmisiin, jotkut uivat, toiset juovat ja jotkut nussivat. Kalastellessa huomasin kuinka virran toisella puolen Mältinrannassa joku dude heitti vaatteet helvettiin ja pisti mahalleen, heebo ei maannut kalliolla vaan hänen altaan nousi jalat v-asennossa kohti taivasta. Siellä tuntematon pariskunta pani eli hässi eli nai eli kiksautti eli teki jambalayaa. Kovin eroottiselta homma ei silmiini näyttänyt sillä kaksikko toimitti koko aktin lähetyssaarnaajameiningillä, emäntä ei noussut ratsun selkään lainkaan vaan tyytyi olemaan selkä graniittia vasten.
   Tammerkoskella pienet harkimot ja muut lohikalat pintoivat illan edetessä koko ajan enemmän, minun vieheet eivät kiinnostaneet niitä paskan vertaa. Jossain vaiheessa vaihdoin virvelin kameraan ja räpsin muutaman kuvan.
Lohikala loikkaa
Kesäkuinen Näsinsilta

KesäKUU

Torstai 9.6.11

Edellispäivän nollareissu oli taas saanut kalastuksellisen itsetuntoni alamaihin, onneksi olen keksinyt kalattomuuteen oivan lääkkeen, nimittäin lähirannan onkipaikan Näsijärvellä.
Päivällä en kalaan joutanut sillä kävin anoppilan väen ja lasteni kanssa mökillä saunomassa ja pääsin viimein heittämään talviturkin helvettiin. Näsijärven vesi oli tilkkasen vielä vilpoisaa mutta ei liiaksi. Tenavat leikkivät tapansa mukaan rantavedessä eivätkä välittäneet kalisevista hampaista.
Takaisin kalastukseen... Keräsin torstai-illan ratoksi aimo kasan onkimatoja ja laskettelin pyörän selässä lähirantaan. Paiskasin kohon veteen ja saalista tuli heti, parin ahvenen verran. Näin isomman pintomisen ja vippasin äkkiä kohon pintomiskohtaan, kohoa lähdettiin kaksi kertaa viemään hurjaa kyytiä; toisella kerralla sain kalan hetkeksi tarttumaan mutta vain hetkeksi. Kala ei enää kolmatta kertaa napannut koska oli huomannut madon olevan koukutettu.
   Melkein tunnin join appelsiinikolamehua ja polttelin Belmontia ilman kalahavaintoja kunnes viittä vaille kymmenen kohoa vietiin. Tunsin ilokseni että siimanpäässä oli isompi kala ja tällä kertaa se oli kiinni.
Pari ohikulkijaäijää pysähtyi katselemaan kun houkuttelin kalaa veneenlaskuluiskalle, siinä sain yleisön edessä nessinä UL-vavalla vääntää kalaa rantaan ja ihastella kun kala pisti vastaan vetäen ja loikkien.
Fisu nousi lopulta maalle ja sai pikapikaa puutavarasta päähänsä, toinen ohikulkijaäijä sanoi että hän tuo lapsensa lähirantaan ongelle kun moisia kaloja on mahdollisuus saada. Kalastusspotti ei ole minun ja olen iloinen jos siinä alkaa näkymään muitakin kalastajia, varsinkin jos kalastajat ovat junioreja.
Kala oli merkiltään kirjolohi ja pituutta sillä oli 45 senttiä. Kelpo ruokala pihagrilliin. Reissu lähirantaan teki taas tehtävänsä, tätä kirjoittaessa kalastuksellinen itsetuntoni on taas paljon korkeammalla!
Kirre ja käsijarru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti