maanantai 4. marraskuuta 2013

JAE 61. KOLJONSELÄLLÄ HEINÄKUUSSA

SUNNUNTAI 28. Heinäkuuta 2013

Oltiin kaverini Michaelin kanssa puhuttu että lähtisikö  illasta aamuun kestävälle kalaretkelle Näsijärvelle. Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina pääsimme toteuttamaan retken. Lähdimme matkaan Naistenlahdesta missä pesuvatini avoveden aikaan sijaitsee. Tarkoituksenamme oli matkata Koljonselälle, Koljo on paikka minne pro-vetouistelijat aina suuntaavat taimenen ja järvilohen kiilto silmissään
  Keli oli kaunis ja tyyni, ensimmäisenä suuntasimme veneennokan kohti Pallosaarta.
Retkikamoja

Michael
 Pallosaarta kiertämällä saa usein kuhan jos toisenkin, tällä kertaa uistimeen tarttui vain hauki. Hauki oli kuitenkin spesiaalitapaus, ensimmäistä kertaa kohtasimme ylähuulivammaisen mopsihauen.

Ilta alkoi hämärtymään, ajelimme monien herkullisten kohtien yli, kaloja ei kuitenkaan kiinnostanut.
 Tarkoituksemme oli mennä yöpymään Tampereen navigaatioseuran mökille Vähä-Lampisaareen, siellä kuitenkin näkyi laiturissa pari paattia joten muutimme suunnitelmaa, ei huvittanut olla sosiaalinen. Lähellä tukikohtaa tiesin olevan Jaakkojensaaren, saari on nimetön piskuinen piste kartassa. Nimesimme paikan Jaakkojensaareksi edellisvuonna kun kävimme siellä kaverini Jaskan kanssa.
  Veneelle löytyi oivallinen säilytyspaikka.

 Koska kalat eivät liiemmin olleet illalla häirinneet, oli kaatopullossa hieman työtä tehtävänä.

 Jaakkojensaarella kohtasimme hullun  kirvesmurhaajan kun olimme polttopuuta etsimässä.

 Maasta löytyi yllättävän suuri tuohenpala...

 Illalla nautimme leiskaa, tulistelimme kallion päällä ja kuuntelimme Michaelin älykkään puhelimen avulla Tapsa Rrrautavaarraa. Tunnelma oli kohdillaan, kaksi perheellistä ukkelia pääsi irti arjesta.
 Lopulta oli aika pistää tyytyväisenä maate, keli oli niin mehevä että nukkuminen oli nautinnollista Jaakkojensaaren korkeimmassa paikassa.
 Aamulla hyvästelimme saaren ja lähdimme kohti kotia, edellispäivänä oli jo selvää että keli tulisi muuttumaan tuulisemmaksi. Kotimatka olikin vastaisten aaltojen seassa kikkailua ja pärskeiden vastaanottamista. Haasteellinen keli piti kuitenkin mielen virkeänä.
Jaakkojenjamikonsaari

Retki oli nasta ja 2014 taas mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti