tiistai 1. tammikuuta 2013

JAE 46. KALASTUSVUODEN 2013 STARTTI

klo 6.45
Herätyskello soi. Mitä helvettiä?! Miksi se soi??? Ai niin joo, kalalle...
En ryypännyt aattona, olin jo unessa kun vuosi vaihtui. Jaksoin katsoa leffaa vartin ennen tipahtamista.
Pimeässä, loskassa ja sateessa menin koskenrantaan. Kun otin virvelin kouraan, katsoin siimanpäässä olevan punaisen Salty-lusikan. Uusi vuosi, uusi kalastuskausi. Pimeässä lähti vuoden ensimmäinen heitto kohti mustan Tammerkosken pintaa, kello oli puoli kahdeksan. Upotusta, vähän kelausta, upotusta, kelausta ja... kala!
   Jumankauta, kala kiinni vuoden ekalla heitolla! Kelasin fisun rantaan ja haavin sen. Taimen jonka koko oli 41 senttiä. Vapautin kalan ja olin tyytyväinen parhaasta mahdollisesta startista kaudelle.
Vuoden eka kala
 Heitin pari heittoa ja läksin jatkamaan matkaa, kohti järvilohimestaa. Saapuessani paikalle, näin miehen jonka oletinkin näkeväni. Lontoon ystävä Trev oli tainnuttamassa järvilohta. Naureskelimme että olemme varmasti vuoden ensimmäisten saamamiesten joukossa tässä maassa. Muutenkin vaihtelimme kuulumisia, paikalle saapui kalaan myös Trevin kaveri Mohammed.
   Koitin kalastaa liitsillä, melkein heti sainkin kalan siimanpäähän, kaikki oli kuitenkin ohi jo parissa sekunnissa. Jätin jätkät melko nopeasti taa ja palasin omalle suosikkipaikalleni. Suosikkipaikalla sain taas muutamaksi sekunniksi kalan kiinni, ei vaan tarttunut kunnolla.
   Pian paikalle saapui taas tuttu hemmo, tamperelainen kalastusvälinemyyjä, hänkin oli päättänyt feidata uudenvuodenkekkerit ja lähteä kalaan. Vielä yksi kala tarttui epäonnistuneen heiton ansiosta, snadi taimen osasi irrottaa itsensä juuri ennen kuin olisin nostanut sen haavilla ylös irrotettavaksi.
  Yhdentoista persiissä lähdin kohti kotia. Päivänokoset olisivat maittaneet mutta ilmeni jotain tärkeämpää, lähdettiin lasten kanssa leikkimään nuoskalumella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti