keskiviikko 23. marraskuuta 2011

JAE 24. KANTTI KOETUKSELLA


Keskiviikko 23.marraskuuta 2011
Aamulla heräsin edelleen kipeänä, takana pari duunipäivää, nyt vapaapäivä. Vein aamusella lapset tarhaan ja beiben kouluun, sitten noudin alakerran isännän Jaskan kalahommiin.
   Ennätyskalan ottipaikalla näkyi joku heebo, emme siis menneet sinne vaan kalastimme omassa rauhassa.
Kovin pitkälle ei kalastus ehtinyt edetä kun Jaskalla oli jo kala kiinni, lusikkaa puri alamittainen nätti taimen. Mahtavaa, kalaa on liikenteessä!
Jaska ja kaunis fisu
Minun lusikkaa puri pohja sillä seuraamuksella että viehemenetys oli tosiasia. Mietin hetken seuraavaa peliliikettä ja päädyin vihreäoranssiin jigiin, uppoaisipa ainakin tarpeeksi sukkelaan! Montaa heittoa ei tarvinnut viskata kun tärähti.
   Ensihetkestä lähtien oli selvää että nyt on kokoonen kala kiinni, tärpistä ei montaa sadasosasekuntia ehtinyt kulua kun sanoin Jaskalle: "Nyt on kala!" Alkuun kala pysyi veden alla pistäen siimaa venymään, sitten se tuli pinnalle riehumaan, pintariehuminen pisti jänskäämään jigin kiinnipysyvyyden puolesta. Jaska oli siirtynyt jo kaiteen toiselle puolen haavin kanssa kun kala jaksoi vielä vetää vasemmalle ja oikealle.
  Vääjäämättä kalaa alkoi lopulta väsyttämään ja niinpä lopulta saimme kalan sohlattua haaviin, taas oli ilo ylimmillään! Heti alkuun huomattiin että kala on luonnontaimen.
Jaska päästi ilmoille:
-Mitä meinaat tehdä kalalle?
Mittasin kalan 55 senttiseksi ja sanoin:
- Otetaan nyt ensin kuvia ja kattotaan sitte. Mä kyllä haluan tän!
Sitten otettiin kuvia:
Kaunis taimen ottipeli suussaan

Vähä hymyilyttää!
Sitte jatkettiin kalastusta.  LuomuHäjyy-lusikkaa puri perusjärvilohi joka tippui veteen kun se kolahti kaiteeseen. Pinkkivalkoiseen liitsiin otti ykkösheitolla kanssa järvilohi. Lisäksi molemmille tuli tärppejä, kalatärppejä siis:)
Jossain vaiheessa käytiin hakemassa M-kaupasta kaffet ja katteltiin kun vastarannalla joku mulukku teurasti kovasti alamittaisennäköistä fisua, paheksuttiin oikein kunnolla.

Ai niin, mitä tapahtui komealle luonnontaimenelle? Tsekkaa video ja ota selvää!

12 kommenttia:

 1. Tuli taas jaakopilta pirtsakka puhelu aamusella. On se vaan ihmemies! Onnittelut jälleen kerran!

  VastaaPoista
 2. Sitähän on nyt oikein innostuttu ja kaloillekin alkanut tulla kokoa :) Paljon sullekin tullut niitä sinttejä kuitenkin tuolta, vaikka yrityksen puutteesta ei voi ainakaan valittaa...

  VastaaPoista
 3. Aika älytöntä on ollut. Viikon sisään ensin ennätyksen sivuaminen, sitten uus kirkas ennätys, tämänpäiväinenkin olisi päihittänyt vanhan enkan.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut taas.Todella komea kala.

  VastaaPoista
 5. Hieno vapautus ;-) Ja muutenkin ukko repiny tota taimenta ylös kiitettävästi.
  Romo

  VastaaPoista
 6. Onnittelut. Johan noita komeita kaloja tuntuu tulevan. Ei taida silti ihan vielä tulla tunnetta että niitä liikaa olisi tullut. Ainakin yksi vielä....

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille onnitteluista! Ei tosiaan oo tunnetta että olis liikaa saanu. Nyt on vaan edessä pari päivää kalastustaukoa, oon kohta menossa hakemaan lekurilta troppia, eilen jo vähän rinnasta meinas ottaa:)
  Vapautustyylistä vielä, olihan se aika groteskia, pääasia kuitenkin että lähti uimaan, toivottavasti saa vielä jatkettua sukuaan.

  VastaaPoista
 8. Melkosen komee taimen koskesta! Onnea! Täytynee pikkuhiljaa itte käydä hakemassa vuosilupa ja alottaa jahtaaminen jahka saa muuton ensiks hoidettua! -Leka/Nico-

  VastaaPoista
 9. Käy ihmeessä kuittaamassa tämän vuoden lupa, itte hain jo. Eilen oli tosi likellä hienon siian saanti Ratinassa, en vaan saanut liitsiä leuasta läpi...

  VastaaPoista
 10. Täältäkin onnittelut!Komeeta taimenta näemmä noussu, hyvähyvä. Tuli kans pieni polte lähtee kalalle :)Oliko vuosilupa vielä sen 70 euroo vai?Täytynee hommata kans... T:MatzQ

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Juu 70 euroa maksoi taas, onneks ei noussut.

  VastaaPoista