torstai 6. joulukuuta 2012

JAE 41. ITSENÄISYYSPÄIVÄ 2012

Itsenäisyyspäivän aamuksi kelit olivat hellittäneet siinä määrin että pakkaslukema oli enää yksinumeroinen, taisi olla aamulla -7.  Kalastajillakin näytti olevan vapaapäivä, sillä lisäkseni koskella oli ainakin kymmenen kalastajaa.
    Aamulla meinasin aloittaa paloaseman hoodeilta, siellä oli kuitenkin jo tuttu hahmo hämäräkalastamassa, kalakaverini Trev. Vaihtelimme kuulumisia ja meinasin jäädä hetkeksi mestoille kalaan, kunnes sorsanruokkijaterroristimummot saapuivat paikalle päpättämään (heistä on maininta jo jakeessa 13.). Lähdin Välikoskelle ja menin vielä vastarannalle ettei tarvitse enää kuulla pihahdustakaan sorsanruokkijaterroristimummojen suusta.
     Välikoski tarjosi saalista. Ensin nappasi itsetaottuun peruskirre jonka otin ruokakalaksi.

Itsenäisyyskirre
 Seuraavalla heitolla samaan vieheeseen nappasi taas, tällä kertaa kiinni oli taimen. Kala olisi ollut mitallinen mutta vapautin sen välittömästi. Kalastin vielä tovin kunnes vastarannalle alkoi kokoontumaan muita kalastajia. Otin suunnaksi ylävirran.
Paloaseman kohdallekin oli kokoontunut sakkia, vaihdoin taas Trevin kanssa pikaisesti kuulumiset, mies oli napannut elämänsä isoimman kirjolohen, n.3,5 kiloa. Hienosti tehty!
Jatkoin matkaani ylemmäs, ilokseni huomasin että muita kalastajia ei ollut mailla eikä halmeilla. Sidoin siimaan halpislusikan ja aloin kalastamaan. Tovin kuluttua nappasi päivän toinen taimen. 48-senttinen kala ei ollut maailman läskein mutta se lähti kuitenkin mukaan.

48cm Itsenäisyystaimen
 Kalastus jatkui, pian halpiskevennettyä puri pieni taimen joka pääsi koukunirrotuksen jälkeen pulikoimaan. Halpiskevennettyyn nappasi vielä kolmaskin kala, tällä kertaa 50-senttinen väkäleuka taimen. Mittasin kalan pikapikaa, nappasin kuvan siitä ja palautin sen takaisin veteen.
50cm Itsenäisyystaimen.

Seuraavaksi sidoin siimaan itsetaotun valkoisen lusikan jota en ollut aiemmin vielä ehtinyt testata. Hekottelin itsekseni kun ensimmäisellä heitolla oli kala kiinni... Tällä kertaa rannassa kävi vapautettavana n. 45-senttinen taimen.
Itsenäisyyspäivän kalansaalis oli oikein mukava, kirre ja viisi taimenta. Hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti